Optimate 4 Dual 1A acculader

Optimate laders zijn meer dan alleen acculaders! Met de acculaders van Tecmate optimaliseer je het vermogen en de levensduur van je accu. Met de nieuwe Optimate 4 Dual 1A kan je naast de accu van je motorfiets ook zwaardere accu’s opladen zoals die van je auto.

Tecmate Optimate  4 Dual 1A oplaadfases

Met de Optimate 4 Dual 1A verleng je de levensduur van je accu. Dit doet de Optimate 4 door de accu op te laden in zes stappen. In de eerste stap wordt de accu geïnitialiseerd en gecontroleerd, de onderhoudslader checkt de staat van de accu en bepaald een geschikt startpunt voor het programma. Als de accu in goede staat is kan deze op normale wijze worden opgeladen. Als de accu verwaarloosd of ontladen is kiest de lader voor een herstelprogramma om de accu met gevarieerde pulsen weer te activeren. In de 3e stap wordt de accu op volle toeren tot 80% opgeladen en zodra deze capaciteit bereikt is gaat de acculader over naar stap 4. In deze fase wordt de laatste 20% van de accu gevuld. Dit gebeurt met een lagere spanning voor het behoud van de accu. Bij stap 5 wordt de accu getest op ladingsbehoud, wanneer dit niet goed is wordt het programma weer herhaald.  De laatste stap is de onderhoudslading. Deze fase zorgt ervoor dat je accu permanent op de Optimate kan worden aangesloten en dat deze wordt geoptimaliseerd.

Optimate 4 Dual 1A soorten accu’s

Met deze onderhoudslader kan een groot aantal accu’s worden opgeladen. De Optimate 4 Dual 1A laad met een maximum van 1 ampère en heeft een capaciteit van 3-50Ah. Ah (ampère per uur) staat op de accu aangegeven en is bij een motor gemiddeld 20Ah. Bij een auto is dit wat meer uiteenlopend maar gemiddeld genomen is dit 50 ampère per uur. Dit wil zeggen dat de Optimate 4 ook geschikt is voor auto’s met lichtere accu’s

- Onderhoudslader
- Kan oude verwaarloosde opnieuw activeren
- Geef de status van de accu weer
- Accu kan permanent erop worden aangesloten
- Test- en onderhoudscyclus
- Inclusief connector voor op de accu
- Inclusief klemmen voor een losse accu
- Optimaliseert vermogen
- Verlengt levensduur van de accu
- Ook geschikt voor lichte auto accu’s
- Laad met 1A
- Bereik van 3-50Ah
- Led weergave

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Optimate 4 Dual

  • Merk: TecMate
  • Model: TM-340-DUAL
  • Beschikbaarheid: 2-4 Werkdagen
  • €89,00

  • Excl. BTW: €73,55

Tags: Optimate, Accu, Lader